PV Installaties

Duurzaam

PV Installaties

Zonnepanelen zijn de afgelopen 5 jaar zo’n 25 procent goedkoper geworden en daarmee dus een stuk betaalbaarder geworden. Het is een van de basiselementen om uw woning om te zetten naar een zelfvoorzienende woning.
 
Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van uw stroom leveren. Zonlicht is natuurlijk onuitputtelijk en bij het omzetten van zonlicht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen. Daarbij leveren ze niet alleen stroom bij volle zon, maar ook bij bewolkte dagen.
  
Hoewel de opbrengst van zonnepanelen vaak nog onvoldoende is om in de gehele energiebehoefte te voorzien, leveren zonnepanelen in combinatie met traditionele energie al snel een flinke besparing op.
 
Wanneer een woning is voorzien van meer energie besparende installaties, dan zou u zelfvoorzienend kunnen wonen. Er kan dan op de gehele energierekening bespaard worden en eventueel geld verdiend worden met energie die u over houdt.
 
Zonnepanelen verschillen sterk in hun efficiëntie, maar gemiddeld genomen levert een zonnepaneel van een vierkante meter (1m2) per jaar ongeveer 120 kWh aan elektriciteit op. Als u dus 10 m2 aan zonnepanelen installeert, dan kunt u ongeveer 1300 kWh aan stroom opwekken.
 
Wilt u exact weten hoeveel zonnepanelen op uw dak kunnen? Laat het ons weten, wij kunnen exact voor u uitrekenen hoeveel u kunt besparen en hoeveel stroom u kunt opwekken.

Wilt u weten of deze duurzame oplossing ook bij u past ?. Wij kunnen dit verzorgen i.s.m. collega installateurs.